Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar Operaénekesek képes leírás - Opera.tlap.hu
részletek »

Magyar Operaénekesek - Opera.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: opera.tlap.hu » Magyar Operaénekesek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Csiki Gábor

Csiki Gábor

Zombai Általános Iskola (Zomba, az egy falu Tolna megyében): nagyon élveztem, jó tanuló voltam. Úgy hat-hét évesen írtam egy levelet a Volvo göteborgi központjába, és kifejtettem nekik, hogy imádom az autókat, a svéd luxus-márkát mellesleg rajongásig. Küldtek egy rakás prospektust: nekem, a parasztgyereknek, Zombára! Ezzel nagyjából eldőlt minden, legalábbis az, hogy életemet az autók és a zene fogja meghatározni. Merthogy hét éves koromtól zongorázni tanultam, először a falumbéli Füzi János, később a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskolában Dobainé Zsuzsanna tanítványaként. Egyébként Füzi Mester volt az, aki eztán majd tíz évig verte belém kíméletlenül az összhangzattan, a szolfézs - valamint nemhivatalosan a jazz - tudományát, én pedig a mai napig úgy érzem, hogy amit a zenéről tudok, az közvetve-közvetlenül Tőle származik.

Kiss Péter

Kiss Péter

Magyar Állami Operaház tagja vagyok 1981- től, címzetes magánénekesként. 2001-2002-ig az operaház stúdiósa voltam, majd 2002-től magánénekes lettem lírai tenor szerepkörben. Vendégszerepeltem Ausztriában, Svájcban, Japánban, Egyiptomban, Spanyolországban, Szardínián, Németországban, és Dániában is a koppenhágai Tivoli koncert-teremben. Énektanulmányokat folytattam Finnországban 1991- 1993-ig, ahol koncerteztem is. Magyarországon is szívesen koncertezem - Pécs ahová 2003-2004-es évadban szerződés kötött, Keszthely, Aggteleki-cseppkőbarlang, és Budapesten számos helyen.

Sólyom Nagy Máté

Sólyom Nagy Máté

Született: 1977 január 4.-én Budapesten. Tanulmányok 1993 - 1997: A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének szakának hallgatója. 1997 - 2002: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének- és opera szakának hallgatója Andor Éva irányításával. 2002:Diploma kitűnő minősítéssel. 2002 - 2003: a DAAD ösztöndíjasa a Stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán Hamari Júlia irányításával.

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti

Luciano Pavarotti neve öszszefonódott az 1990-es olasz futballvébével, melynek Puccini Turandot című művéből Kalaf áriája lett a vezérmotívuma. Később a legendás Három Tenor megalapításával másfél milliárd emberhez vitte közelebb az opera világát. Azt még kritikusai is kénytelenek elismerni, hogy a 20. század végén az olasz tenor crossover személyiségének köszönhetően vált a műfaj széles körben újra népszerűvé.

Kelemen Mátis

Kelemen Mátis

Játszottam Mozart: A varázsfuvola c. operájának Sarastro szerepét, Figaro házassága c. operájának Figaro és Bartolo szerepeit, valamint Don Giovanni c. operájának Kommtur, Masetto és Leporello szerepeit az Óbudai Társaskörben, a budapesti Olasz Kultúrintézetben és a gödöllői Barokk Színház színpadán is

Bobanj Rebeka

Bobanj Rebeka

Bobanj Rebeka (Szabadka, 1981. június 5. ? ) magyar opera-énekesnő (szoprán). 1981-ben született Szabadkán.1987-2001 a szabadkai Zeneiskola tanulója ének- és zongora szakon. Ének tanárai:Baráth Emilia és Heródek Éva. Érettségi bizonyítványát a szabadkai Egészségügyi középiskolában szerezte 2000-ben. 2006-2011 között Szegeden, a Szegedi Tudomány Egyetem Zeneművészeti Karán énekművész-tanár szakon szerzett diplomát, Temesi Mária tanítványaként.

Tuti menü