Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Operabál képes leírás - Opera.tlap.hu
részletek »

Operabál - Opera.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: opera.tlap.hu » Operabál
Keresés
Találatok száma - 7 db
A  15. Budapesti Operabál

A 15. Budapesti Operabál

A 15. Budapesti Operabál, a bálok bálja, a hazai társasági és üzleti élet kiemelkedő eseménye 2010. február 13-án kerül megrendezésre az Operaházban. Az esemény egyik sztárvendége az argentin születésű José Cura tenor énekes, karmester lesz, aki 1994-ben a Placido Domingo Nemzetközi Énekverseny győzteseként tűnt fel, és operaénekesként világszerte színpadra lép, nemcsak az eseményt nyitja meg, hanem a bál műsorában is szerepel majd.

Budapesti Operabál

Budapesti Operabál

December 15-én első alkalommal tartották a februári Operabál sajtótájékoztatóját az Operaházban. A 15. Budapesti Operabálnak a Magyar Állami Operaház ugyanis már nemcsak helyszínt biztosít: mostantól házigazda is. Vass Lajos, az intézmény főigazgatója és az Operabál egykori tulajdonosai között zajlott másfél éves tárgyalássorozat eredményeképpen az Operaház tulajdonába került az Operabál, így az elkövetkező alkalmakat már az Operaház tölti meg tartalommal. Az ország legrangosabb báli rendezvényét azonban továbbra is az eddigi bálok főszervezője, Maráczi Ákos gondozza - ez jelent garanciát arra, hogy házigazdaként 14 éves, kiemelkedő szervezési tapasztalatokat integrál az ország első számú kulturális intézménye.

A Bálok Bálja

A Bálok Bálja

A 15. Budapesti Operabálnak a Magyar Állami Operaház már nemcsak helyszínt biztosít: mostantól házigazda is. Az elkövetkező alkalmakat, így a 15. bált is (2010. február 13.), már az Operaház tölti meg tartalommal. 1. Operabáli Hamupipőkék Az egyik legnépszerűbb mese még napjainkban is az örök klasszikus Grimm Hamupipőkéje. A kislányok egyik kedvenc meséje, a hölgyek kedves meseemléke. És ahogy hamupipőke álma is beteljesedett, úgy az elmúlt három évben 15 lány álmát váltottuk valóra az operabálon. Aki jelentkezik a hamupipőke felhívásra és betöltötte a 18 életévét, eséllyel indul a topánka-próbára. A négy szerencsés lány, akiket a több száz jelentkező közül választanak majd ki a szervezők, a Daalarna Szalon mesés báli ruháit, és csodálatos ékszereket viselhetnek majd a bálon. A lányok magukkal hozhatják egy kedves családtagjukat is az Operabálra.

José Cura

José Cura

Másfél évnyi tárgyalássorozat után immár nem csupán helyszíne, hanem házigazdája is lesz az Operabálnak a patinás budapesti Operaház. A tulajdonosváltással azt remélik, hogy azok az államfők is örömmel fogadják el a meghívást a budapesti bálra, akik korábban a meghívás ellenére sem jöttek el. Egy azonban biztos legyen az állami vagy magánrendezvény, a jól bevált hagyományokat továbbra is megtartják, de február 14-én újdonságokkal is meglepik a résztvevőket. A jövő évi bál meglepetésvendégei az argentin születésű José Cura tenor énekes és a világhírű magyar mezzoszoprán énekesnő, Komlósi Ildikó lesznek.

Box utca az Operabálon

Box utca az Operabálon

Jövőre immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődésnek örvendő eseményét, a Budapesti Operabált. A február 13-án megrendezésre kerülő bálnak az Operaház idén nemcsak helyszínéül szolgál, de a megrendezés joga is az övé.

Meglepetések a következő Operabálon

Meglepetések a következő Operabálon

2010. február 13-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az 1996-ban újjászületett Budapesti Operabált, amely immáron másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. Lássuk, mit várhatunk a rendezvénytől, és mi vár a leendő Hamupipőkékre.

Révay András

Révay András

Közel egyéves tárgyalások után az Operabál szervezési joga visszaszállt a Magyar Állami Operaházra - jelentette be Vass Lajos főigazgató. A rendezvénynek komoly történelmi múltja, hagyománya van és szeretnék, ha hosszú jövője is lenne! A választások közeledtével a politika személyiségei bizonyára alaposan átgondolják majd, mennyire mutatkozzanak meg, de erre a kivételes alkalomra szeretettel hívják, várják őket is. Csakúgy, mint a magyar kulturális élet kiemelkedő szereplőit. Azért kívánták megszerezni a rendezés jogát - mondta a főigazgató - mert ez így illik! Az Operaház eddigi 125 éve fantasztikus volt és szeretnék ezzel most még hatékonyabban erősíteni nemzetközi hírnevüket. Fontos arculatépítő elem lehet, még inkább nyitás a világ felé. Olyan vendégeket hívnak, akik vagy ezért jönnek először Budapestre vagy épp ezért jönnek újra. Megfelelő méltósággal, ugyanakkor megfelelő oldottsággal rendezik a bált, de persze cél a bevétel növelése is. Tehát jó, hogy van Operabál, Magyarországon szükség van egy ilyen bálra!

Tuti menü